15 juni 2019
11:00

Sävsjö FF röd

Referat: Bäckseda IF svart - Sävsjö FF röd

Efter en jämn och hård kamp i sommarvärmen på Paradisvallen kunde hemmalaget till slut vinna med 4-2 mot gästande Sävsjö. Det var två jämna lag som möttes och det tog lång tid innan BIF tillslut lyckades ta ledningen. De svarta bjöd väl inte direkt på något skönspel men lyckades gå ifrån till 2-0 i den andra perioden. Sävsjö hade dock två skott i stolpen innan de till sist fick in sin första boll i mål efter ett mycket fint anfall som avslutades med ett volleyskott i mål på ett inlägg. Bäckseda missade en straff under matchen men hade lite tur när två av målen gick in via motståndarna. Hemmalaget gick upp till 3-1 i den tredje perioden, men Sävsjö kämpade på bra och reducerade till 3-2 på slutet. De tryckte på för en kvittering men istället kunde Bäckseda kontra in 4-2 precis i sista minuten. Känslan efteråt var nästan lite besvikelse eftersom vi inte hade spelat särskilt bra och i vissa situationer lagt energi på att gnälla på varandra eller domaren istället för att kämpa lite extra på planen. Men det är ju en styrka att kunna vinna även när man inte spelar på topp. Vi måste komma tillbaka till vårt fina passningsspel som vi hade tidigare under våren. Sen ska man komma ihåg att det var väldigt varmt att spela idag så det bidrog säkert också till att vi inte riktigt uppträdde som vi brukar.